1. Kémény tüzelés technikailag jó legyen. (lehet egy kéményen 2db tüzelőberendezés is, de csak egy fajta tüzelőanyagú pl. 2db cserépkályha stb.)
  a) A kéményt a szabályzó beszerelése előtt ki kell tisztítatni (kátrányt és a kormot ki kell égetni).
 2. Vegyes tüzelésű kazánok:
  a) Elengedhetetlenül fontos hogy a tűztér ajtaján legyen egy a levegő bejutását biztosító szabályozható nyílás (hasonló a cserépkályha ajtókon lévőhöz), ez nagyon lényeges, csak így növelhető a tüzelő berendezés hatékonysága. Ahol ez nincs ott a szerelés előtt a tulajdonosnak ezt biztosítani kell.
  b) A komfortosság érdekében lényeges tartozék a kazánon lévő láncos huzatszabályozó, ahol nincs ott az automatikus működésről nem beszélhetünk (ezért ennek a beszerelése a fogyasztó kényelmét és a tüzelés gondtalanságát növeli). Ez azonban nem előfeltétele a polmar huzat szabályozó beszerelésének.
 3. Cserépkályhák és kandallók:
  Ezek azok a berendezések ahol szinte biztos hogy semmilyen változtatásra nincs szükség, esetleg a primer és szekunder levegő bevezető nyílások használatát kell a jövőben kisebb mértékben módosítani.
 4. Gáz készülékek:
  A gáz készülékeknél sincs semmilyen változtatásra vagy módosításra szükség!
 5. A szerelés nem jár semmilyen rongálással, a tetőn kívül történik minden tevékenység, a szereléshez szükséges létrákat mi biztosítjuk (családi házaknál). Az ipari üzemek és nagy magasságok külön megbeszélés tárgyát képezik.

 

 A polmar kéményhuzat szabályozó felszerelhető minden fajta tüzelőanyaggal működtetett kéményre (tűzifa, szén, koksz, fűtőolaj, földgáz, szalma, fa apríték).

A termékeink minden kémény méretre beszerelhetők. Fontos hogy a kémény tüzeléstechnikailag megfeleljen a funkciójának.

Anyaga: rozsda mentes acél  

Élettartama: a megfelelő használat mellett 25-30év.

A készülék szerelési ideje: RC-25 - 400mm-ig 30-45 perc, egyedi gyártású elemeknél (RC-25) maximum 1 óra.