A Polmar kéményhuzat-szabályzó felszerelhető bármilyen kéményméretre, illetve bármilyen típusú tüzelőanyaggal működtetett kéményre.

„A huzatszabályzó a kéménytorokba beépítve elősegíti az állandó és egyenletes kéményhuzat biztosítását. Az alacsony füstkibocsátás és a gyors megtérülés mellett megakadályozza a kéménytűz kialakulását, csökkenti a káros­anyag-kibocsátást, a kátrány- és koromképződést. Kevesebb a fűtésre fordított idő, illetve a fűtésszámlák is meglehetősen csökkennek a szabályzónak köszönhetően” – sorolta Kiss János, a Polmar kéményhuzat-szabályzó magyarországi képviselője.

 

„A komfortérzetünket is növeli, hiszen a beszerelésével kevesebb tüzelőanyagot használunk el, és egyenletesebb meleget biztosít az otthonunkban” – tette hozzá Mozsárné Magdi elégedett vásárló, aki nagyon hálás a szomszédjának, hogy rátalált erre az alternatívára, amellyel megszűnt náluk a füstprobléma, és az abból fakadó feszültség is. „Berendezéstől függően 30−50%-kal is csökkenhet az elhasznált tűzifa mennyisége, ez azt jelenti, hogy ritkábban kell a tüzelőberendezést utántölteni. Azoknál a vegyes tüzelésű kazánoknál, ahol van beépített láncos huzatszabályzó, csak a kazán tűztere szab határt annak, hogy meddig tud a kazán önállóan és önmagát szabályozva, a lakásnak állandó hőmérsékletet biztosítva égni” – folytatta János, aki több családnak is segített már megoldani az tüzeléssel járó tüzelőanyag-veszteséget, a füst-, korom- és kátrányproblémát. „A Polmar beszerelésével megváltozik a kibocsátott égéstermék kémiai összetétele, amit szemmel is érzékelhetünk, közel 30%-os káros­anyagkibocsátás-csökkenést érhetünk el. A kéményen távozó égéstermék szinte láthatatlan lesz, csak a meleg levegő remegése jelzi, hogy a tüzelőberendezés működik. Megszűnik a fekete-szürke és kékes szín, az oly sokszor jellemző füstlecsapódás. A kéményből távozó füst melegebb lesz, és szinte állandó hőmérsékletű, ennélfogva nem csapódik le az udvarra, ami sok bosszúságot okoz a szomszédnak” – emelte ki Kiss János. „A szabályzó előnyei között szerepel még az állandó és egyenletes kéményhuzat, valamint a hidegfüst megszűnésének problémája.”

 

Kiss János területi képviselő

Tel.: +36-70/389-8395

www.polmar-kiss.hu